Unt aromat cu mărar și lămâie

Unt aromat cu mărar și lămâie

150 min

Untul aromat cu mărar proaspăt și lămâie se potrivește cu mai multe preparate, însă cel mai bine cu un pește la grătar.

Unt aromat cu mărar și lămâie

Ingrediente

Pentru 6 porții.

250 g unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 buc lămâie netratată
1 lingură de mărar Fuchs
1 legătură de mărar proaspăt
2 vârfuri de cuțit de chimion măcinat
½ linguriță de sare

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1366 kj (326 kcal)
Grăsimi: 35.9 g
din care acizi grași saturați: 22.8 g
Carbohidrați: 1.11 g
din care zaharuri: 0.74 g
Proteine: 35.9 g
Sare: 0.51 g

Preparare

1

Puneți într-un bol untul împreună cu gălbenușul de ou și amestecați cu ajutorul unui mixer până când întreaga compoziție se omogenizează și devine cremoasă.

2

Spălați lămâia, răzuiți fin jumătate din coaja acesteia și stoarceți-o. Adăugați, în compoziția de unt, coaja rasă și 2 linguri de suc de lămâie.

3

Spălați mărarul, scurgeți-l bine de apă și tocați-l mărunt. Adăugați-l în unt împreună cu mărarul uscat și chimionul.

4

Continuați să mixați până când se încorporează toate ingredientele și obțineți o pastă fină. Puneți untul într-o hârtie de copt și rulați cu grijă, strâns, pe cât posibil fără bule de aer. Ca la salamul de biscuiți.

5

Răsuciți capetele batonului și păstrați la frigider cel puțin 2 ore.

Sfat: Acest unt aromat cu mirodenii are un gust mai intens dacă este ținut la rece de pe o zi pe alta sau dacă este ținut în congelator, însă în acest caz trebuie ambalat suplimentar și în folie alimentară pentru a nu prinde gust și miros străin.

Produsele utilizate în această rețetă