Tiramisu cu fructe la pahar

Tiramisu cu fructe la pahar

30 min

Tiramisu - cel mai popular desert italian – o rețetă reinterpretată aromată cu scorțișoară, cuișoare, cardamom, vanilie și nucșoară.

Tiramisu cu fructe la pahar

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc păstaie de vanilie Fuchs
250 g mascarpone
200 g brânză Quark (20% grăsime)
5 linguri de zahăr brut nerafinat Muscovado
½ linguriță de cardamom măcinat Fuchs
1 linguriță de scorțisoară măcinată Fuchs
un vârf de cuțit de cuișoare măcinate Fuchs
un vârf de cuțit de nucșoară măcinată Fuchs
125 g de frișcă lichidă
1 buc nectarină coaptă
125 g zmeură
50 ml de lichior de portocale
12 buc biscuiți Cantuccini
60 ml cafea tare - expresso

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2495 kj (596 kcal)
Grăsimi: 42 g
din care acizi grași saturați: 24.6 g
Carbohidrați: 39.5 g
din care zaharuri: 32.3 g
Proteine: 13.1 g
Sare: 0.19 g

Preparare

1

Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele. Cu ajutorul unui mojar, zdrobiți boabele de cardamom și cuișoarele.
Într-un castron puneți marscarpone, brânza Quark, zahărul, cardamomul, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara, semințele de vanilie și mixați bine până obțineți o consistență cremoasă.
Bateți frișca până devine suficient de tare și încorporați-o în crema de mascarpone, cu ajutorul unei spatule.
Spălați fructele și tăiați nectarina în cubulețe. Amestecați două treimi din zmeură cu bucățile de nectarină și 20 ml de lichior de portocale.

2

Turnați 30 ml de lichior de portocale în expresso. Tăiați biscuții pe jumătate, treceți-i rapid, rând pe rând, prin amestecul de cafea și așezați-i în mod egal în patru pahare. Alternativ, adăugați un strat de cremă, un strat de fructe și apoi, un alt strat de cremă. Se procedează în același mod la fiecare pahar. Acoperiți paharele și întroduceți-le în frigider pentru cel puțin 2 ore. Decorați cu pudră de cacao și ornați cu zmeura rămasă.