Preparare
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele. Cu ajutorul unui mojar, zdrobiți boabele de cardamom și cuișoarele.
Într-un castron puneți marscarpone, brânza Quark, zahărul, cardamomul, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara, semințele de vanilie și mixați bine până obțineți o consistență cremoasă.
Bateți frișca până devine suficient de tare și încorporați-o în crema de mascarpone, cu ajutorul unei spatule.
Spălați fructele și tăiați nectarina în cubulețe. Amestecați două treimi din zmeură cu bucățile de nectarină și 20 ml de lichior de portocale.
Turnați 30 ml de lichior de portocale în expresso. Tăiați biscuții pe jumătate, treceți-i rapid, rând pe rând, prin amestecul de cafea și așezați-i în mod egal în patru pahare. Alternativ, adăugați un strat de cremă, un strat de fructe și apoi, un alt strat de cremă. Se procedează în același mod la fiecare pahar. Acoperiți paharele și întroduceți-le în frigider pentru cel puțin 2 ore. Decorați cu pudră de cacao și ornați cu zmeura rămasă.