tarta de cartofi si ciuperci cu sos pesto

Tartă de cartofi și ciuperci cu sos pesto

45 min

O tartă savuroasă de cartofi, ciuperci și romanseco asezonată cu verdețuri fine mediteraneene, piper Tellicherry și piper roz și garnisită cu sos pesto din ierburi proaspete.

Ingrediente

Pentru 2 porții.

2 buc cartofi mari
¼ Romanesco
1 buc aluat de patiserie
2 buc mari bureți Pleurotus Regal
½ ceapă roșie
100 g brânză Brie
piper Tellicherry boabe Fuchs
piper roz boabe
amestec de Verdețuri Mediteraneene Fuchs
sare de mare
1 lingură de ulei de rapiță
1 gălbenuș de ou
semințe de susan

Pentru sos pesto:
50 g salată fetică (salata mielului)
1 cățel de usturoi
15 g nuci
70 ml ulei de rapiță
30 g parmezan
½ linguriță suc de lămâie
piper Tellicherry boabe Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 4540 kj (1080 kcal)
Grăsimi: 87.8 g
din care acizi grași saturați: 35.8 g
Carbohidrați: 47.7 g
din care zaharuri: 2.1 g
Proteine: 27.1 g
Sare: 3.4 g

Preparare

1

Pentru sosul pesto, spălați și curățați bine salata. Cu ajutorul unui blender, mixați bine salata împreună cu usturoiul, nucile și uleiul până obțineți consistența unui piure. Amestecați sosul cu parmezanul dat pe răzătoare și sucul de lămâie și asezonați, după gust, cu sare și piper Tellicherry proaspăt măcinat.

2

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de aproximativ 4 mm grosime și fierbeți-i în apă sărată timp de 5 minute. Feliile nu trebuie să fie complet gătite.

3

Tăiați romanesco în buchețele și fierbeți-le în apă sărată timp de 5 minute, apoi răciți-le în apă cu gheață. Scoateți-le cu o spumieră și scurgeți-le bine.

4

Întindeți aluatul în forma unui dreptunghi și împărțiți-l în două. Cu un vârful unui cuțit, crestați ușor (fără a tăia complet foietajul) astfel încât să obțineți o margine lată de circa 1 – 1,5 cm.

5

Puneți cele două aluaturi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțepați-le cu o furculiță. Repartizați feliile de cartofi, buchețelele de romanesco, ciupercile tăiate longitudinal în felii subțiri, ceapa tăiată rondele și brânza tăiată bucăți mici. Turnați sos pesto din loc în loc.

6

Bateți bine gălbenușul de ou, ungeți marginile celor două tarte și presărați semințe de susan. Zdrobiți boabele de piper roz și piper Tellicherry într-un mojar. Asezonați cu piper, verdețuri mediteraneene și sare de mare, după gust. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ 10-15 minute la 180° C până începe să se rumenească.