Supă de legume cu linte

Supă de legume cu linte

45 min

Această supă preparată în stil vegetarian garantează o aromă deosebită prin combinația perfectă dintre legume, linte neagră, mirodenii și ierburi aromatice atent alese.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100 g praz
150 g morcovi
200 g rutabagă
200 g cartofi
3 buc ceapă eșalotă
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
100 g linte neagră Beluga
2 lingurițe cimbru Fuchs
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust
2 lingurițe piper negru boabe Fuchs
2 foi de dafin Fuchs
3 fire de pătrunjel
6 fire de arpagic
5 fire de asmățui
250 g smântână (cu 24% grăsime)

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1502 kj (359 kcal)
Grăsimi: 26.7 g
din care acizi grași saturați: 4.7 g
Carbohidrați: 22.1 g
din care zaharuri: 7.9 g
Proteine: 7.2 g
Sare: 0.1 g

Preparare

1

Spălați prazul și tăiați-l, pe diagonală, în felii groase de 1 cm. Decojiți rutabaga și cartofii și tocați-le cuburi. Curățați și spălați morcovii și ceapa, după care tăiați-le în fâșii subțiri, pe lungime.

2

Într-o cratiță adâncă, încălziți uleiul și căliți legumele împreună cu lintea, timp de aproximativ 4 minute. Asezonați cu cimbru, usturoi și sare, după gust. Turnați suficientă apă rece astfel încât să fie acoperite legumele. Zdrobiți piperul într-un mojar. Adăugați foile de dafin și 1 1/2 linguriță de piper. Fierbeți totul, acoperit, aproximativ 25 de minute la foc mediu. În acest timp, verificați și îndepărtați spuma care se formează.

3

Între timp, spălați verdețurile și tocați-le mărunt. Amestecați smântâna cu verdețurile într-un bol. Condimentați cu sare și piperul rămas. Serviți supa de legume împreună cu smântână.