supa crema de varza rosie cu crutoane

Supă cremă de varză roșie cu crutoane

105 min

O supă cremă cu gust delicat, preparată vegetarian, prin asezonarea verzei roșii cu piper Telicherry, anason, ienupăr și cuișoare.

supa crema de varza rosie cu crutoane

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc ceapă
500 g varză roșie
100 g cartofi fierți
ulei de rapiță
500 ml supă de legume
1 buc portocală
2 linguri de oțet din vin roșu
1 buc anason stelat
2 boabe de ienupăr
2 buc cuișoare întregi Fuchs
sare de mare
piper Tellicherry boabe Fuchs
1 buc foaie de dafin Fuchs
200 ml smântână pentru gătit

Pentru crutoane:
2 chifle cu dovleac
ulei de rapiță
sare după gust
oregano Fuchs după gust
usturoi granulat Fuchs după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1390 kj (330 kcal)
Grăsimi: 23.1 g
din care acizi grași saturați: 10.1 g
Carbohidrați: 24.4 g
din care zaharuri: 1.5 g
Proteine: 6.7 g
Sare: 1.6 g

Preparare

1

Tăiați varza roșie fideluță. Curățați cartofii fierți și tăiați-i în cubulețe. Răzuiți fin coaja de la o jumătate de portocală și stoarceți cealaltă jumătate pentru a obține sucul de portocale.

2

Curățați ceapa, spălați-o, tocați-o mărunt și puneți-o la călit într-o oală cu puțin ulei. Adăugați varza și cartofi și gătiți timp de câteva minute. Turnați supa de legume și oțetul. Într-un infuzor rotund pentru ceai puneți anasonul, foaia de dafin, boabele de ienupăr și cuișoarele și adăugați-l în oală alături de celelalte ingrediente. Condimentați cu sare de mare și piper Tellicherry proaspăt măcinat, după gust.

3

Acoperiți supa și fierbeți la foc mediu până când varza roșie se înmoaie. Scoateți infuzorul cu condimente, adăugați smântâna și pasați totul cu ajutorul unui blender vertical până obțineți o cremă

4

Tăiați chiflele cubulețe și puneți-le într-un castron. Stropiți cu puțin ulei de rapiță, presărați oregano, usturoi, sare și amestecați bine. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Distribuiți pâinea într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și dați la cuptor timp de 5-10 minute până când aceasta devine aurie. Din când în când amestecați crutoanele pentru a se rumeni pe toate părțile.

5

Condimentați din nou cu piper Tellicherry proaspăt măcinat. Serviți supa cremă de varză roșie caldă alături de crutoane aromate cu oregano și usturoi.