Supa crema de dovleac cu roșii

Supa crema de dovleac cu roșii

40 min

Pentru că dovleacul este vedeta sezonului de toamnă, supa cremă de dovleac cu roșii este alegerea cea potrivită. Este dulce, cremoasă și aromată, iar aciditatea roșiilor echilibrează gustul dulceag al dovleacului.

Ingrediente

Pentru 6 porții.

2 cepe
2 lingurițe ghimbir măcinat Fuchs
1 buc dovleac de copt/plăcintar (aproximativ 1 kg)
1 conservă roșii întregi decojite (de 425 ml)
20 g unt
250 ml vin alb
1000 ml supă
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs, după gust
suc de la o jumătate de lămâie (opțional)
nucșoară întreagă Fuchs, proaspăt rasă
350 ml smântână pentru gătit
50 g unt tăiat cubulețe
semințe de dovleac prăjite
semințe de floarea-soarelui și susan

Preparare

1

Curățați ceapa și tăiați-o grosier. Curățați dovleacul de coajă și semințe și tăiați-l în cuburi.

2

Topiți untul într-o cratiță și rumeniți ușor legumele împreună cu ghimbirul și chilli, având grijă ca acestea să nu se ardă. Adăugați roșiile pasate cu furculița, vinul alb și supa. Gătiți, la foc mic, timp de 30 de minute (până când legumele se înmoaie).

3

Adăugați smântâna și continuați să fierbeți pentru scurt timp.

4

Pasați amestecul cu blenderul și treceți compoziția rezultată printr-o sită astfel încât să obțineți o textură foarte fină. Condimentați, după gust, cu nucșoară proaspăt rasă, cu piper, sare și suc de lămâie. Adăugați cuburile de unt și amestecați bine.

5

Serviți supa cremă caldă, garnisită cu semințe de floarea-soarelui, susan și semințe de dovleac prăjite.

Sfat: Puteți servi supa cremă de dovleac și cu crutoane aromatizate. Crutoanele se pregătesc rapid. Tăiați câteva felii de pâine, rumeniți-le într-o tigaie sau la cuptor și presărați puțină sare, ulei de măsline și oregano.