Sos Chimichurri

Sos Chimichurri – un sos argentinian potrivit atât pentru fripturi, cât și pentru legume. Dacă sunteți în căutarea unui grill perfect, vă recomandăm acest sos delicios pe bază de pătrunjel, chilli și ulei de măsline.

Sos Chimichurri

Ingrediente

1 legătură de pătrunjel verde
2 căței de usturoi
1 lingură de ceapă eșalotă Fuchs
1 buc lime bio
1 linguriță de oregano Fuchs
1 linguriță cimbru Fuchs
1 linguriță de sare de mare Fuchs
½ linguriță de chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs
50 ml ulei de măsline

Preparare

1

Spălați frunzele de pătrunjel, scurgeți-le bine de apă și tocați-le mărunt.

2

Curățați usturoiul și tăiați-l fin.

3

Spălați bine lime-ul, răzuiți-i coaja și stoarceți-l.

4

Într-un bol, amestecați pătrunjelul cu usturoiul, ceapa eșalotă, sucul și coaja de lime, oregano și cimbru. Condimentați cu sare și fulgi de chilli. Adăugați, la final, uleiul de măsline.

Sfat: Sosul Chimichurri se potrivește perfect cu mai multe preparate la grătar, precum carne de vită, carne de porc și de pui, dar poate fi folosit și pentru condimentarea legumelor. Acoperit cu ulei, poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 zile.