Somon și avocado cu piper roz și mărar

Somon și avocado cu piper roz și mărar

15 min

Somonul poate fi transformat rapid într-un preparat delicios. Alături de avocado, piper roz și mărar reiese un aperitiv simplu și sănătos.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Ingrediente pentru somon marinat:
1 buc somon proaspăt eviscerat (aprox. 2,5 kg)
2 linguri fenicul semințe Fuchs
2 linguri ienupăr boabe
2 linguri coriandru boabe
2 linguri de piper negru boabe Fuchs
mărar proaspăt
coaja de la o lămâie
coaja de la o portocală
300 g sare
100 g zahăr

Ingrediente necesare finalizării preparatului:
200 g somon marinat
1 buc salată verde
1 avocado mare
1 linguriță de oțet balsamic
1 linguriță de mărar Fuchs
2 lingurițe de ulei de măsline
4 lingurițe de smântână cu conținut ridicat de grăsime
4 felii de lămâie
1 linguriță de piper roz boabe
creson proaspăt pentru decor

Preparare

1

Cu o zi înainte, filetați somonul, spălați-l și îndepărtați oasele, cu ajutorul unei pensete. Uscați bucățile de pește cu un prosop de hârtie.

2

Zdrobiți într-un mojar feniculul, ienupărul, coriandrul și piperul negru boabe. Amestecați mirodeniile cu coaja de la lămâie și portocală, cu sarea și zahărul.

3

Presărați amestecul de condimente peste fileurile de somon. Tocați și mărarul și întindeți-l peste acestea. Împachetați fileurile în folie alimentară împreună cu ingredientele de mai sus și lăsați-le la marinat 24 ore la frigider.

4

În ziua următoare, răzuiți cu grijă condimentele de pe bucățile de pește cu un cuțit. Mărunțiți mărarul proaspăt. Presărați-l peste fileuri, ungeți-le cu ulei de măsline și masați bine carnea.

5

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați somonul marinat în felii subțiri (a câte 200g fiecare), oblice și fără piele.

6

Curățați avocado de coajă, tăiați-l cubulețe și marinați-l cu oțet balsamic, o linguriță de mărar și ulei de măsline. Dacă este nevoie, condimentați cu sare și piper după gust.

7

Într-un pahar de sticlă, așezați un prim strat de salată, apoi avocado marinat iar la final feliile de somon. Peste, adăugați o linguriță de smântână, o felie de lămâie și asezonați cu boabe de piper roz și creson.

Sfat: cumpărați fileurile de somon gata pregătite. Somonul marinat poate fi păstrat la frigider în jur de 2-3 zile.

Produsele utilizate în această rețetă