Smochine umplute cu cremă de gorgonzola

10 min

O rețetă de toamnă ce îmbină armonios gustul dulceag al smochinelor proaspete cu cel ușor iute de gorgonzola cremoasă condimentată cu vanilie, tarhon, chilli și pătrunjel.

Smochine umplute cu cremă de gorgonzola

Ingrediente

Pentru 4 porții.

4 buc smochine proaspete, mari
75 g de gorgonzola
2 linguri de smântână
100 g brânză Quark 0.2% grăsime
2 lingurițe de tarhon Fuchs
un vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
un vârf de cuțit chilli măcinat Fuchs
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
un vârf de cuțit boia dulce Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 612 kj (146 kcal)
Grăsimi: 8.17 g
din care acizi grași saturați: 5.03 g
Carbohidrați: 10.9 g
din care zaharuri: 9.52 g
Proteine: 8.15 g
Sare: 0.87 g

Preparare

1

Spălați smochinele, ștergeți surplusul de apă cu un prosop de hârtie și tăiați-le codițele. Cu un cuțit ascuțit, tăiați fiecare smochină în 4, fără a le desprinde complet de la bază (circa 1/3 din înălțime). Desfaceți ușor, trăgând de cele 4 secțiuni.

2

Tăiați păstaia de vanilie în jumătate și răzuiți semințele. Tăiați gorgonzola în cubulețe și puneți-le într-un bol. Adăugați brânza Quark, smântâna, condimentele ,1/3 de linguriță de semințe de vanilie și pasați totul până amestecul capătă o consistență cremoasă.

Puneți crema de brânză într-un poș pentru ornat și umpleți mijlocul fiecărei smochine. Decorați cu tarhon sau alte verdețuri, după preferință.