Sirop tonic

Sirop tonic

25 min

Apa tonică este minunată atât amestecată cu gin, cât și simplă, fără alcool. Acestei băuturi răcoritoare i se adaugă un plus de aromă cu lemongrass și piper lung.

Sirop tonic

Ingrediente

Pentru 5 porții.

600 ml de apă
12 g scoarță de Chinina
1 buc lămâie
2 buc lime
2 buc portocale
2 plicuri de sare de lămâie
½ linguriță de sare de mare
1 linguriță de ienibahar boabe
2 linguri de lemongrass Fuchs (iarbă de lămâie
4 bucăți de piper lung Fuchs
400 g de zahăr
cuburi de gheață
1 litru de apă minerală

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 271 kj (65 kcal)
Grăsimi: 0.11 g
din care acizi grași saturați: 0.02 g
Carbohidrați: 15.1 g
din care zaharuri: 14.9 g
Proteine: 0.1 g
Sare: 0.09 g

Preparare

1

Puneți apa într-o oală. Adăugați scoarța de Chinina. Spălați bine o lămâie, un lime și o portocală și uscați-le. Răzuiți coaja celor 3 citrice cu ajutorul unui peeler pentru fructe. Stoarceți sucul. Adăugați în oală coaja rasă, sucul de lămâie, de lime, de portocală și sarea de lămâie și fierbeți timp de 15 minute. Adăugați sarea de mare, ienibaharul, iarba de lămâie, piperul lung și zahărul. Fierbeți încă 5 minute.

Lăsați amestecul să se răcească timp de aproximativ o oră. Strecurați infuzia printr-o sită deasă, dublată de o pânză pentru strecurat. Apoi, umpleți sticlele sterilizate în prealabil.

2

Puneți 200 ml de sirop tonic într-o carafă plină cu cuburi de gheață. Spălați lime-ul și portocala rămasă și tăiați-le rondele subțiri. Adăugați-le peste sirop și umpleți carafa cu apă minerală. Amestecați bine și serviți această minunată apa tonică.

Sfat: Siropul tonic poate fi păstrat aproximativ 3 luni în frigider, în recipient închis.

Produsele utilizate în această rețetă