Sirop de lavandă

Sirop de lavandă

80 min

Surprinde prin culoare și gust intens. Fie că este servit cu șampanie sau apă minerală și cuburi de gheață, siropul de lavandă este potrivit pentru ocazii speciale, și nu numai.

Sirop de lavandă

Ingrediente

3 lime bio
3 lămâi
2 portocale
250 g zahăr brut
1 linguriță piper negru boabe Fuchs
7 lingurițe de flori de lavandă Fuchs
cuburi de gheață
300 ml de apă
1 litru de apă minerală
flori de lavandă pentru decor

Preparare

1

Spălați și răzuiți coaja de la un lime. Spălați și restul citricelor, tăiați-le în jumătate și păstrați deoparte câte 2 felii din fiecare. Stoarceți sucul (ar trebui să obțineți aproximativ 400 ml).

2

Puneți la fiert apa împreună cu coaja de lime, cu piperul negru, zahărul și florile de lavandă. Apoi, adăugați sucul de citrice și aduceți din nou lichidul la punctul de fierbere. Puneți oala deoparte și lăsați siropul să se răcească. Strecurați-l printr-o sită.

3

Puneți cuburile de gheață într-o carafă mare. Adăugați feliile de lime, portocală și lămâie. Adăugați 250 ml de sirop de lavandă. Completați cu 1 litru de apă minerală sau șampanie. Decorați, după cum doriți, cu flori de lavandă.

Sfat: Siropul de lavandă, răcit și pus în recipient de sticlă închis ermetic, poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 1-2 săptămâni.

Produsele utilizate în această rețetă