Sandwich cu friptură de vită în crustă de piper

20 min

O interpretare nouă și inedită a clasicului sandwich, garnisit cu o delicioasă maioneză de curcuma și smochine.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100 g smântână grasă
125 g maioneză
2 lingurițe de muștar de smochine
2 lingurițe de suc proaspăt de portocale
2 lingurițe de curcuma Fuchs
sare după gust
5 smochine
50 g de salată creață
8 felii de pâine toast
200 g felii de friptură de vită
1 linguriță de piper negru Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2000 kj (477 kcal)
Grăsimi: 27.7 g
din care acizi grași saturați: 14.1 g
Carbohidrați: 35.8 g
din care zaharuri: 0.3 g
Proteine: 21.3 g
Sare: 1.6 g

Preparare

1

Amestecați într-un castron smântâna cu maioneza, muștarul, sucul de portocale, curcuma și sarea.

2

Spălați smochinele. Tăiați o smochină în cubulețe mici si adăugați-o în maioneză. Tăiați și restul smochinelor în cubulețe mici și dați-le deoparte.

3

Spălați bine salata și lăsați-o să se usuce.

4

Ungeți feliile de pâine cu maioneză. Puneți salată, smochine și feliile de friptură peste. Condimentați cu piper și sare. La final, puneți o a doua felie de pâine peste și tăiați sandwich-ul pe diagonală.