Salsa de roșii

Salsa de roșii

5 min

O salată picantă și suculentă, cu roșii proaspete, ce poate fi servită atât ca și garnitură lângă fripturi sau grătare, cât și ca aperitiv sau cu pâine prăjită.

Salsa de roșii

Ingrediente

1 buc ceapă roșie
4 buc roșii mari
câteva frunze proaspete de coriandru
½ linguriță de chilli Jalapeño verde mărunțit Fuchs
1 buc ardei iute Jalapeño
2 linguri de ulei de măsline
sare, după gust
2 lingurițe de suc de lămâie, proaspăt stors
piper negru boabe Fuchs proaspăt

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 335 kj (80 kcal)
Grăsimi: 1.13 g
din care acizi grași saturați: 0.18 g
Carbohidrați: 14.8 g
din care zaharuri: 8.4 g
Proteine: 4.61 g
Sare: 0.07 g

Preparare

1

Curățați ceapa, spălați-o și tocați-o mărunt. Spălați roșiile, ardeiul și frunzele de coriandru.

2

Puneți într-un bol roșiile tăiate cubulețe, ceapa, frunzele de coriandru mărunțite și ardeiul iute tăiat cât mai fin. Adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt râșnit, după gust.

3

Se servește imediat!

Sfat: Pentru un gust mult mai intens, lăsați la rece pentru aproximativ 30-40 minute astfel încât să se marineze bine toate ingredientele.