Salată Niçoise cu legume, ton și anșoa

30 min

Salata Niçoise este o rețetă renumită în Franța caracterizată prin prospețime, consistență și culori vibrante.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc salată verde mare (sau 2 buc salată iceberg)
2-3 buc ardei roșu gras și verde
aprox. 150 g fasole verde
roșii cherry
un mănunchi de ridichi
1 buc castravete
măsline negre
4 buc ouă fierte
2 conserve cu ton în ulei
8 – 12 buc file de anșoa
2 buc ceapă roșie
4 linguri de oțet
4 linguri ulei de măsline
½ linguriță de boia dulce Fuchs
½ linguriță de Piri Piri Fuchs
½ linguriță oregano Fuchs
½ linguriță busuioc Fuchs
sare de mare după gust
piper negru măcinat Fuchs

Preparare

1

Opăriți fasolea verde circa 3 minute într-o oală mică cu apă clocotită sărată. Clătiți sub jet de apă rece și scurgeți fasolea într-o sită.

Într-un castron, amestecați salata ruptă bucățele cu ardeiul tăiat julienne, păstăile de fasole verde, cu feliile de roșiile, cu măsline și cu rondele de ridichi și castraveți. Împărțiți amestecul în 4 farfurii adânci, iar apoi distribuiți peste salată oălele tăiate sferturi, tonul, fileurile de anșoa tăiate bucățele și rondelele de ceapă.

2

Pregătiți sosul vinaigrette amestecând uleiul cu oțet, boia dulce, piri piri, oregano, busuioc, sare și piper negru măcinat.

3

Stropiți salata cu dressing și serviți.