salata de varza Kale cu pere si nuci caramelizate

Salată de varză Kale cu pere și nuci caramelizate

70 min

O salată inedită cu arome de toamnă și o combinație interesantă de gusturi. Brânza cu mucegai albastru îi va da un gust ușor înțepător, perele o aromă dulce, iar nucile o textură crocantă.

salata de varza Kale cu pere si nuci caramelizate

Ingrediente

Pentru 4 porții.

400 g frunze de varză Kale
1 pară
½ rodie
50 ml ulei de rapiță
2 linguri de suc de portocale
30 ml oțet de mere
1 linguriță muștar Dijon
sare de mare
piper Tellicherry Fuchs proaspăt măcinat
100 g miez de nucă și nuci pecan
1 linguriță miere de rapiță
2 lingurițe Ras El Hanout Fuchs
¼ linguriță Piri Piri Fuchs (chilli fulgi)
100 g brânză cu mucegai albastru

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1240 kj (297 kcal)
Grăsimi: 23.9 g
din care acizi grași saturați: 3.4 g
Carbohidrați: 10.7 g
din care zaharuri: 2.2 g
Proteine: 10.1 g
Sare: 1.25 g

Preparare

1

Puneți mierea la încălzit într-o tigaie mică. Adăugați Ras el Hanout și fulgii de chilli și amestecați până se omogenizează totul, la foc mic. Adăugați nucile și amestecați astfel încât acestea să fie acoperite uniform. Turnați amestecul din tigaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2

Caramelizați nucile la 150 °C timp de aproximativ 30 de minute în cuptor, însă în acest timp întoarceți-le de câteva ori pe toate părțile. Scoateți din cuptor, separați nucile una câte una și lăsați să se răcească complet.

3

Pregătiți dressing-ul din ulei de rapiță, suc de portocale, oțet de mere, muștar, sare și piper Tellicherry proaspăt măcinat, după gust. Amestecați bine până se omogenizează totul.

4

Spălați frunzele de Kale, îndepărtați tulpinile și scurgeți-le bine de apă. Puneți într-un bol frunzele de varză rupte în bucăți mici, adăugați dressingul obținut și amestecați.
Tăiați para în jumătate, scoateți semințele și tăiați fiecare bucată în felii subțiri. Tăiați rodia și scoateți semințele. Adăugați-le peste salată și amestecați.

5

Aranjați salata pe o farfurie. Presărați bucăți mici de brânză cu mucegai albastru și nuci caramelizate.