Salată de roșii cu brânză tofu și semințe de susan

15 min

O salată rapidă și gustoasă cu brânză tofu, susan prăjit și dressing....dressing-ul aduce, datorită aromei fine de piper Sichuan, coriandru și curcuma o notă de rafinament acestei salate de roșii.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 linguri de oțet balsamic
2 linguri de ulei de susan
2 linguri de ulei de măsline
½ linguriță de curcuma Fuchs
un vârf de cuțit de coriandru măcinat
sare după gust
piper negru măcinat Fuchs
200 g brânză tofu
4 buc roșii
2-3 buc castraveți cornișon
150 g rucola
3 lingurițe de semințe de susan
Piri Piri Fuchs
piper Sichuan Fuchs

Preparare

1

Pregătiți un amestec format din oțet balsamic, ulei asezonat cu piper Sichuan și fulgi de chilli - după gust (Piri Piri), curcuma și coriandru. Condimentați, după gust, cu sare și piper. Adăugați brânza tofu tăiată cubulețe în jumătate din dressingul obținut și lăsați la marinat aproximativ 30 minute.

2

Spălați legumele și tăiați roșiile rondele, iar castraveții felii subțiri. Spălați rucola și scurgeți-o bine.

3

Prăjiți semințele de susan într-o tigaie antiaderentă până își schimbă puțin culoarea.

4

Așezați toate ingredientele pe un platou și stropiți cu marinada rămasă. Înainte de a servi, presărați semințe de susan, fulgi de chilli și piper Sichuan, după gust.