Salată de linte cu dressing de gorgonzola cu scorțișoară

40 min

Dressing-ul aduce, datorită aromei fine de scorțișoară, o notă de rafinament acestei salate de linte.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100 g linte roșie
70 g nuci
200 g cicoare roșie
o ceapă verde
2 mango
un avocado
un lime
2 portocale mici
70 g gorgonzola
o jumătate de linguriță de piper negru boabe Fuchs
un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
un sfert de linguriță de boia de ardei iute Fuchs
sare după gust
o linguriță de sirop de arțar
6 linguri de ulei de nuci
120 g brânză Tallegio
4 fire de busuioc
6 felii de pâine toast

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3020 kj (721 kcal)
Grăsimi: 43.2 g
din care acizi grași saturați: 12.2 g
Carbohidrați: 57.2 g
din care zaharuri: 6.9 g
Proteine: 25.2 g
Sare: 2.1 g

Preparare

1

Fierbeți lintea timp de 5-6 minute, apoi răciți-o în apă rece.

2

Mărunțiți nucile și prăjiți-le într-o tigaie fără adaos de grăsimi, până devin maro-aurii. Puneți-le deoparte.

3

Spălați și curățați cicoarea roșie, tăiați-o în jumătate și scoateți-i cotorul. Tăiați cicoarea în fâșii subțiri.

4

Spălați, curățați și tăiați ceapa verde în cubulețe. Decojiți mango-ul și tăiați-l în cubulețe. Decojiți avocado-ul și tăiați-l felii pe lungime.

5

Stoarceți portocalele și lime-ul. Luați trei linguri de suc și turnați-le peste avocado.

6

Amestecați toate ingredientele pentru salată și lintea într-un bol mare de salată. Tăiați gorgonzola în cuburi. Mărunțiți piperul cu ajutorul unei râșnițe.

7

Puneți restul sucului de citrice cu un sfert din cuburile de mango, gorgonzola, piper, scorțișoară, sare, boia de ardei iute și sirop de arțar în vasul unui mixer vertical și pasați totul. Adăugați uleiul de nuci.

8

Tăiați felii brânza Tallegio. Spălați și uscați busuiocul. Luați doar frunzele și puneți-le pe 4 felii de pâine. Adăugați brânza si încă o felie de pâine peste.

9

Coaceți sandwichurile într-un Sandwich-maker. Amestecați salata cu dressing-ul și presărați nucile coapte. Serviți și savurați sandwich-urile cu salată.