Salată de dovleac cu hrișcă și brânză de capră

20 min

Poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca fel principal – oferă o varietate de gusturi prin aroma de scorțișoară, piper și chimion.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

600 g de dovleac plăcintar
2 linguri de ulei de rapiță
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță de oțet din vin alb
1 linguriță muștar
2 lingurițe de sirop de arțar
¼ linguriță de sare
1 vârf de cuțit de chimion
1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată Fuchs
40 de grame de hrișcă
1 linguriță de ulei de măsline
½ linguriță de tarhon Fuchs
80 g brânză de capră rulou
1 linguriță de piper roz

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1003 kj (240 kcal)
Grăsimi: 11.9 g
din care acizi grași saturați: 4.7 g
Carbohidrați: 28.7 g
din care zaharuri: 6.9 g
Proteine: 7 g
Sare: 1.05 g

Preparare

1

Curățați dovleacul de coajă și miez și tăiați-l în benzi foarte fine cu ajutorul unui peeler pentru legume. Într-un bol, amestecați uleiul de rapiță cu sucul de lămâie, cu oțetul, muștarul și cu o linguriță de sirop de arțar. Condimentați cu sare, chimion și scorțișoară. Adăugați fâșiile de dovleac, amestecați cu toate ingredientele de mai sus și lăsați-le la marinat timp de 30 de minute.

2

Între timp, încălziți 1 linguriță de sirop de arțar și 1 linguriță de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați hrișca și tarhonul, amestecați bine și gătiți timp de aproximativ 5 minute. Lăsați să se răcească pe o bucată de hârtie de copt.

3

Zdrobiți boabele de piper roz într-un mojar. Tăvăliți brânza de capră peste piper și tăiați-o felii. Așezați dovleacul pe farfurie, presărați hrișca prăjită și deasupra adăugați brânză de capră. Garnisiți cu verdețuri proaspete, după cum doriți.