Salată cu brânză de capră, piper roz și curcuma

20 min

Cine adoră brânza de capră și anghinarea nu trebuie să rateze această rețetă de salată.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

200 g brânză proaspătă de capră
3 lingurițe amestec de petale de flori
3 lingurițe boabe de piper roz
50 g semințe de pin
150 g salată Baby Leaf
1 borcan inimi de anghinare în suc propriu (8 bucăți)
3 linguri oțet
2 lingurițe sirop de agave
½ linguriță de curcuma Fuchs
6 linguri de ulei de nuci

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1450 kj (346 kcal)
Grăsimi: 29.9 g
din care acizi grași saturați: 8.7 g
Carbohidrați: 4.7 g
din care zaharuri: 0.2 g
Proteine: 15 g
Sare: 1.7 g

Preparare

1

Tăiați brânza de capră în felii groase de 2 cm. Zdrobiți ușor boabele de piper roșu. Presărați peste brânză amestecul de petale de flori și piperul roz zdrobit. Tăiați în patru inimile de anghinare.

2

Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fără ulei, învârtindu-le bine pe toate părțile. Spălați salata și lăsați-o la scurs.

3

Într-un castron preparați vinegreta: amestecați bine oțetul, siropul de agave, curcuma, sarea și uleiul de nuci.

4

Amestecați salata Baby Leaf cu inimile de anghinare și vinegreta și așezați apoi pe un platou. Distribuiți apoi feliile de brânză și presărați semințele de pin.