Popcorn picant

Popcorn picant

12 min

Cel mai bun popcorn este cel făcut în casă! Completează o seară de film cu această variantă de popcorn picant cu unt.

Popcorn picant

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 linguri de ulei
120 g boabe de porumb pentru popcorn
2 linguri unt topit
sare de mare Fuchs
1 linguriță boia dulce Fuchs
un vârf de linguriță de chilli piper Cayenne Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 771 kj (184 kcal)
Grăsimi: 8.89 g
din care acizi grași saturați: 2.79 g
Carbohidrați: 23.7 g
din care zaharuri: 0.73 g
Proteine: 3.95 g
Sare: 0.25 g

Preparare

1

Încingeți uleiul într-o tigaie mare cu capac, la foc mediu.

2

Adăugați boabele de porumb, puneți capacul și mișcați ușor tigaia (fără a o îndepărta de pe foc). Țineți pe foc și continuați să agitați vasul până când pocnesc aproape toate boabele. Apoi, îndepărtați tigaia de pe aragaz. Așteptați până ce se deschid toate boabele și scoateți-le într-un bol mare.

3

Amestecați boiaua dulce și chilli cu untul cald, topit.

4

Turnați amestecul de unt peste popcornul încă fierbinte, pentru a se absorbi mai bine aromele. Presărați sare după gust și amestecați.