Popcorn cu scorțișoară

Popcorn cu scorțișoară

12 min

Cel mai bun popcorn este cel făcut în casă! Această rețetă, în varianta dulce-sărată este alegerea cea mai potrivită. Simplu, delicios și crocant!

Popcorn cu scorțișoară

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 linguri de ulei
120 g boabe de porumb pentru popcorn
2 linguri unt topit
1 linguriță de sare
1 linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
zahăr pudră, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 787 kj (188 kcal)
Grăsimi: 7.86 g
din care acizi grași saturați: 2.79 g
Carbohidrați: 24.8 g
din care zaharuri: 1.95 g
Proteine: 3.86 g
Sare: 0.25 g

Preparare

1

Încingeți uleiul într-o tigaie mare cu capac, la foc mediu.

2

Adăugați boabele de porumb, puneți capacul și miscați ușor tigaia (fără a o îndepărta de pe foc). Țineți pe foc și continuați să agitați vasul până când pocnesc aproape toate boabele. Apoi, îndepărtați tigaia de pe aragaz. Așteptați până ce se deschid toate boabele și scoateți-le într-un bol mare.

3

Amestecați scorțișoara cu untul cald, topit.

4

Turnați amestecul de unt și scorțișoară peste popcornul încă fierbinte, pentru a se absorbi mai bine aromele. Înainte de a servi, presărați zahărul și sarea și amestecați.

Produsele utilizate în această rețetă