Paine condimentata

Pâine condimentată

150 min

Rețeta noastră de pâine condimentată surprinde atât prin gust, cât și vizual prin paleta de culori ale ingredientelor alese.

Paine condimentata

Ingrediente

Pentru 6 porții.

500 g de făină de grâu tip 405
25 g drojdie proaspătă
1 vârf de cuțit de zahăr
275 ml de apă călduță
10 g sare
100 ml de ulei de măsline
Ulei de floarea soarelui pentru a unge tava de copt
Făină pentru prelucrarea aluatului
1 lingură nucșoară măcinată Fuchs
2 linguri curcuma măcinată Fuchs
2 linguri de usturoi granulat Fuchs
2 linguri de verdețuri mediteraneene Fuchs
1 linguriță chilli măcinat Fuchs
2 linguri de leurdă mărunțită Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3392 kj (809 kcal)
Grăsimi: 30.4 g
din care acizi grași saturați: 4.19 g
Carbohidrați: 116 g
din care zaharuri: 3.4 g
Proteine: 19 g
Sare: 3.83 g

Preparare

1

Cerneți făina într-un bol mare și formați o mică adâncitură în mijlocul acesteia. Adăugați drojdia mărunțită, zahărul și turnați apa călduță. Amestecați ușor, puțin câte puțin, până se încorporează bine toate ingredientele. Lăsați la dospit, într-un loc cald, timp de aproximativ 20 de minute.

2

Aluatul trebuie să crească în volum, altfel continuați să îl lăsați la dospit. Adăugați în bol sarea și uleiul de măsline. Frământați cu mixerul, cu ajutorul spiralelor până când obțineți un aluat neted, elastic și care nu se mai lipește de mână. Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie și lăsați la crescut pentru încă o oră, într-un loc cald.

3

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos). Ungeți cu ulei o tavă rotundă de copt, cu diametrul de 26 cm.

4

Presărați făină pe planul de lucru, răsturnați aluatul și frământați-l puțin cu mâinile. Împărțiți aluatul în bile de dimensiunea unei caise.

5

Așezați fiecare bilă în tava de copt, una lângă cealaltă. Ungeți aluatul cu puțin ulei de măsline și presărați deasupra fiecărei bile câte un condiment diferit.

Lăsați din nou aluatul la crescut pentru încă 20 minute, după care introduceți tava în cuptorul preîncălzit, pe șina din mijloc. Sub tavă, puneți un alt vas cu o cană de apă caldă și coaceți pâinea timp de 35-45 de minute (procedând astfel pâinea se coace uniform datorită aburilor care se formează).

Sfat: Dacă în timpul coacerii pâinea începe să se rumenească prea repede, acoperiți suprafața acesteia cu o folie de aluminiu pentru a preveni arderea condimentelor. De asemenea, puteți face și chifle din bilele din aluat, punându-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.