Pachețele de șuncă umplute cu brânză

Pachețele de șuncă umplute cu brânză

15 min

Brânza Taleggio, șunca Serrano și sosul de zmeură formează un trio delicios. Aromate cu piper Tellicherry, ienibahar, ienupăr și scorțișoară avem o adevărată explozie de gusturi.

Pachețele de șuncă umplute cu brânză

Ingrediente

Pentru 4 porții.

160 g brânză Taleggio
1 linguriță boabe de ienupăr
1 linguriță boabe de ienibahar
1 linguriță de piper Tellicherry Fuchs
4 felii subțiri de jambon Serrano (aproximativ 40 g)
150 g de zmeură
1 buc portocală
½ linguriță de zahăr vanilat
½ linguriță scorțișoară măcinată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 706 kj (169 kcal)
Grăsimi: 11.2 g
din care acizi grași saturați: 6.13 g
Carbohidrați: 7.02 g
din care zaharuri: 4.67 g
Proteine: 11.5 g
Sare: 1.53 g

Preparare

1

Porniți cuptorul și setați funcția grill, la 230°C sau la 210°C (coacere cu ventilație/funcția convecție).

Tăiați brânza în 4 bucăți și așezați câte o bucată pe fiecare felie de șuncă. Zdrobiți boabele de piper, ienupăr și ienibahar într-un mojar. Presărați peste brânză jumătate din acest amestec de condimente și înveliți fiecare bucată de brânză cu șuncă. Puneți pachețelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2

Spălați bine zmeura și puneți-o într-un blender împreună cu sucul de la portocală, zahărul vanilat și scorțișoara. Mixați toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă și fină.

3

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 3-4 minute. După scurgerea timpului, asezonați cu amestecul de mirodenii rămase.

Serviți pachețelele de șuncă Serrano umplute cu brânză Tallegio alături de sosul de zmeură.