Pachețele de primăvară cu sos asiatic

Pachețele de primăvară cu sos asiatic

45 min

O alternativă sănătoasă la pachețele de primăvară prăjite. Aceste rulouri cu legume proaspete, servite alături de sosul asiatic de soia, surprind prin gustul și textura lor.

Pachețele de primăvară cu sos asiatic

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru pachețele:
12 buc foi din hârtie de orez (cu diametrul de 22 cm)
100 g de muguri de fasole
3 fire de praz verde
3 buc morcovi
¼ buc varză roșie
1 buc castravete
1 buc ardei roșu
câteva fire de busuioc thailandez verde
câteva frunze de arpagic proaspăt
câteva fire de coriandru verde
câteva fire de mentă proaspătă
1 lingură de semințe de susan prăjite
1 lingură de arahide prăjite

Pentru sosul asiatic:
6 linguri de oțet din orez
4 linguri de sos de soia Fuchs
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
¼ linguriță Piri Piri Fuchs (chilli fulgi)
un vârf de cuțit de ghimbir măcinat Fuchs
½ linguriță de zahăr brun
½ linguriță de sare

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 959 kj (228 kcal)
Grăsimi: 5.28 g
din care acizi grași saturați: 0.9 g
Carbohidrați: 40.1 g
din care zaharuri: 15.5 g
Proteine: 9.68 g
Sare: 0.7 g

Preparare

1

Curățați legumele și spălați-le. Tăiați frunzele de praz în benzi mici, iar tulpina secționați-o în fâșii subțiri.

2

Tăiați morcovii, castraveții și ardeii în formă de bastonașe cât se poate de fine sau tăiați-i felii foarte subțiri cu aparatul de curățat legume și apoi în bastonașe. Tocați varza roșie mărunt.

3

Spălați verdețurile, scurgeți-le bine de apă și desprindeți frunzele de pe tulpini. Tăiați frunzele de arpagic în benzi subțiri.

4

Puneți la înmuiat foile de orez individual în apă caldă. Când acestea se hidratează, se scot, se pun pe blatul de lucru și se lasă la odihnit aproximativ 1 minut până devin modelante, ușor flexibile. În mijlocul fiecăruia, se distribuie în mod egal legumele și verdețurile mărunțite. Pliați capetele de sus și de jos către interior și dintr-o laterală începeți să rulați cu o ușoară presiune, strângând bine compoziția.

5

Pentru sosul asiatic, puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați până se dizolvă zahărul.

6

Serviți rulourile ca atare, reci, alături de sosul de soia pregătit, de arahide și semințe de susan.