Mușchi de vită gătit sous-vide

Mușchi de vită gătit sous-vide

105 min

Bucurați-vă de un mușchi de vită extrem de fraged și suculent. Preparat sub vid, veți obține garantat cea mai bună friptură, gătită perfect și uniform.

Mușchi de vită gătit sous-vide

Ingrediente

Pentru 2 porții.

400 g mușchi de vită
1 buc ceapă eșalotă
2 batoane de scorțișoară Fuchs
1 cățel de usturoi
nucșoară măcinată Fuchs
curcuma măcinată Fuchs
curry “Gold Elephant” Fuchs
1 lingură miere
piper negru boabe Fuchs
1 pungă pentru vidat alimente 3L sau o pungă alimentară cu zip 3L
50 ml ulei de rapiță
1 lingură de unt
4 rădăcini de pătrunjel
250 g cartofi dulci
1 buc lime
2 crenguțe de rozmarin
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 buc ardei capia
piper negru boabe râșniță Fuchs
sare, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3000 kj (716 kcal)
Grăsimi: 39.6 g
din care acizi grași saturați: 7.4 g
Carbohidrați: 41.4 g
din care zaharuri: 9.9 g
Proteine: 48.4 g
Sare: 1.2 g

Preparare

1

Puneți apă într-o oală, atașați aparatul de gătit/sonda sous vide și programați temperatura la 56 °C. Curățați usturoiul și tocați-l fin. Pregătiți un amestec format din ulei de rapiță, miere, sare (după gust), un praf de curry, un praf de nucșoară, un praf de curcuma, usturoi tocat și o linguriță de piper negru proaspăt mărunțit grosier cu ajutorul unui mojar.

Ungeți bine mușchiul de vită cu marinada pregătită și vidați carnea împreună cu batoanele de scorțișoară cu ajutorul unui aparat de vidat. Scufundați punga în baia de apă și lăsați la gătit timp de aproximativ 90 minute.

Sfat: Dacă nu aveți aparat de vidat, puteți folosi o pungă cu zip. Introduceți carnea marinată în pungă, alături de batoanele de scorțișoară și închideți zip-ul astfel încât să rămână o mică fantă pentru evacuarea aerului. Apoi, se scufundă în apă până la nivelul zip-ului, având grijă să nu intre apă în pungă. În momentul în care aerul a ieșit complet din pungă, sigilați punga.

2

Între timp, pregătiți legumele. Spălați, uscați și coaceți ardeii capia. Decojiți-i sub jet de apă rece, curățați-i de semințe și lăsați-i deoparte. Îndepărtați frunzele de rozmarin de pe crenguțe. Spălați lime-ul, uscați-l și tăiați-l felii.

3

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Decojiți rădăcinile de pătrunjel și cartofii și tăiați-le în felii subțiri, pe lungime. Puneți legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și gătiți la cuptor timp de aproximativ 30 minute. Cu puțin timp înainte de sfârșitul timpului de preparare, adăugați rozmarinul și ardeii capia. Înainte de servire, condimentați cu sare și piper negru proaspăt râșnit.

4

Scoateți carnea din pungă și scurgeți-o bine. Puneți o tigaie la încins, adăugați untul și rumeniți carnea pe ambele părți, până obțineți o crustă crocantă și aurie.

5

Tăiați mușchiul de vită și serviți-l alături de legume și lime.