mini prajituri cu ciocolata si sos de capsuni

Mini prăjituri cu ciocolată și sos de căpșuni

60 min

Nimeni nu poate rezista în fața acestor prăjituri cu ciocolată aromate cu boabe de Tonka, flori de lavandă, vanilie și sos de căpșuni!

mini prajituri cu ciocolata si sos de capsuni ingrediente

Ingrediente

Pentru 8 porții.

½ boabă de Tonka Fuchs
8 buc ouă
60 g pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
200 g migdale măcinate
150 g zahăr brun
ulei de floarea-soarelui
½ linguriță flori de lavandă Fuchs
2 linguri de cafea lichidă rece
100 g zahăr pudră
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
250 g căpșuni congelate
1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3368 kj (805 kcal)
Grăsimi: 43.4 g
din care acizi grași saturați: 8.5 g
Carbohidrați: 72.8 g
din care zaharuri: 71.2 g
Proteine: 30.2 g
Sare: 0.4 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 155°C (încălzire prin rotire).
Puneți ouăle într-un castron, adăugați pudra de cacao, praful de copt, migdalele, jumătate de boabă de Tonka dată pe răzătoare, zahărul brun și frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie cu paletele pentru aluat.
Turnați aluatul într-o tavă de brioșe unsă în prealabil cu puțin ulei și coaceți în partea de mijloc a cuptorului timp de aproximativ 25 de minute. Scoateți prăjiturile și lăsați-le să se răcească.

2

Pentru cremă, zdrobiți fin florile de lavandă într-un mojar. Într-un bol, amestecați lavanda cu cafeaua și zahărul pudră până când acesta se dizolvă. Ornați mini prăjiturile.

3

Pentru sosul de căpșuni, tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele. Puneți căpșunile, nucșoara și jumătate din extractul de vanilie într-un recipient înalt și mixați bine cu ajutorul unui mixer vertical.
Serviți acest desert cu sosul de căpșuni.