Înghețată cu cremă de rubarbă

Înghețată cu cremă de rubarbă

80 min

Gustul dulce al înghețatei aromată cu Tonka se combină perfect cu gustul acrișor al cremei de rubarbă. Este un desert fin și răcoros, ideal pentru zilele călduroase de vară!

Înghețată cu cremă de rubarbă

Ingrediente

Pentru 2 porții.

Pentru crema de rubarbă:
200 g rubarbă roșie
100 g de zahăr
1 ½ linguriță de rozmarin mărunțit Fuchs
2 gălbenușuri de ou
1 vârf de cuțit de sare
75 g unt
50 ml apă

Pentru înghețată:
1 buc boabă de Tonka Fuchs
2 gălbenușuri de ou
50 g zahăr brut
1 vârf de cuțit de sare
150 ml de lapte
100 ml smântână lichidă pentru frișcă
biscuiți Amaretti

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3847 kj (918 kcal)
Grăsimi: 60.7 g
din care acizi grași saturați: 34 g
Carbohidrați: 84.1 g
din care zaharuri: 81.3 g
Proteine: 10.6 g
Sare: 0.68 g

Preparare

1

Pentru crema de rubarbă:

Curățați și spălați tulpinile de rubarbă. Într-o cratiță, puneți 2 linguri de zahăr, apa, rubarba tăiată cubulețe și rozmarinul. Când începe să dea în clocot, acoperiți vasul și lăsați să fiarbă aproximativ 30 minute, amestecând din când în când.

2

Luați rubarba de pe foc și pasați-o cu ajutorul unui blender până obțineți o compoziție fină. Lăsați-o să se răcească. Mixați cu un tel, pe baie de aburi, gălbenușurile de ou împreună cu restul de zahăr și sarea, până când acestea devin spumoase. Încorporați-le în crema de rubarbă. Adăugați untul tăiat cubulețe și mixați până ce acesta se topește complet.

3

Turnați crema de rubarbă într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică. Păstrați în frigider până preparați înghețata.

4

Pentru înghețată:

Dați boaba de Tonka pe o răzătoare pentru nucșoară. Fierbeți laptele împreună cu smântâna, boaba de Tonka răzuită fin și sarea, timp de aproximativ 5 minute la foc mic.

5

Mixați gălbenușurile cu zahărul și sarea până ce acestea se deschid la culoare și își dubleză volumul. Treptat, adăugați câte puțin din amestecul de lapte cald. Puneți compoziția într-o cratiță, la foc mic și amestecați continuu până când devine groasă ca o cremă (aveți grijă să nu înceapă să fiarbă). Puneți vasul în apă rece și lăsați să se răcească.

6

Turnați amestecul în aparatul de înghețată și lăsați aproximativ 25 minute. Ornați înghețata cu biscuiți Amaretti și serviți împreună cu crema de rubarbă.

Sfat: Dacă nu aveți aparat de preparat înghețată, puneți compoziția într-un vas acoperit cu folie alimentară și păstrați la congelator circa 2-3 ore, amestecând din oră în oră pentru a preveni formarea acelor de gheață. Când capătă consistența pe care o doriți, scoateți și serviți înghețata.

De asemenea, înghețata aromată cu Tonka poate fi servită și cu topping de zmeură. Gustul este excelent. Dacă doriți să preparați rapid acest sos, aveți nevoie de 150 g zmeură proaspătă pe care o mixați împreună cu 1-2 linguri de zahăr și ½ linguriță rozmarin mărunțit Fuchs până obțineți o textură fină. Turnați sosul peste înghețată și serviți.

Produsele utilizate în această rețetă