Frittata cu zucchini și riccota

Frittata cu zucchini și riccota

30 min

Frittata este un preparat pe bază de ouă care se gătește mai întâi pe aragaz, apoi este desăvârșită în cuptor. Provine din bucătăria italiană și poate fi ușor personalizată cu ingredientele preferate.

Frittata cu zucchini și riccota

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 buc zucchini (cca. 250 g)
2 buc ceapă roșie
8 ouă
200 g brânză ricotta
100 g de parmezan ras
sare, după gust
½ linguriță de Chilli Piper Cayenne Fuchs
1 linguriță de coajă rasă de lime
3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de fenicul semințe Fuchs
1 linguriță salvie
12 buc roșii cherry galbene

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1900 kj (454 kcal)
Grăsimi: 34.3 g
din care acizi grași saturați: 12.3 g
Carbohidrați: 9.54 g
din care zaharuri: 6.99 g
Proteine: 28.1 g
Sare: 1.93 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 210°C (căldură de sus și de jos) sau la 190°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Spălați dovleceii și tăiați-i cubulețe. Curățați ceapa și tocați-o mărunt, de asemenea. Amestecați bine cu un tel ouăle cu brânza și parmezanul. Asezonați cu sare după gust, chilli piper Cayenne și coajă de lime.

2

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie (vasul trebuie să poată fi folosit și în cuptor). Căliți ceapa și bucățile de zucchini. Condimentați legumele cu salvie și semințe de fenicul zdrobite într-un mojar. Adăugați amestecul de ouă în tigai și lăsați pe foc în jur de 1 minut.

3

Introduceți tigaia în cuptorul fierbinte și coaceți timp de aproximativ 10-15 minute, până când omleta este gata.

4

Desprindeți frittata de tigaie cu ajutorul unei spatule de silicon. Puneți-o pe o farfurie mare și lăsați-o să se răcească. Ulterior, tăiați bucăți mici pătrate și ornați cu roșii cherry înjumătățite. Pentru un plus de savoare, presărați parmezan ras și fenicul zdrobit, după gust.