File de cod cu curry și lime

50 min

Una dintre cele mai interesante rețete de pește cu carne albă este combinația exotică cu accente de cuișoare, curry și lime.

Ingrediente

Pentru 2 porții.

2 buc lime
2-3 lingurițe curry Fuchs
Piri Piri Fuchs
cuișoare întregi Fuchs
½ linguriță usturoi granulat Fuchs
piper negru măcinat Fuchs
sare după gust
3-4 linguri de ulei de măsline
1 buc dovlecel
1 buc ardei roșu gras
1 buc morcov
1 buc cartof dulce
1 buc ceapă
400 ml lapte de cocos
250 g file de cod
frunze de coriandru

Preparare

1

Într-un bol, pregătiți o marinată amestecând coaja de lime, sucul acestora, curry, câteva cuișoare, usturoiul granulat, 1-2 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.

2

Spalați și scurgeți bine dovlecelul și ardeiul. Taiați dovlecelul rondele și apoi în jumătate. Curățați ardeiul și tăiați-l fâșii. Curățați morcovul și cartoful dulce și tăiați-i în bucățele. Puneți legumele peste marinată, amestecați ușor și lăsați totul la marinat pentru aproximativ 30 minute.

3

Curățați ceapa și tocați-o mărunt.

4

Încingeți uleiul de măsline rămas într-o tigaie wok. Adăugați ceapa și lăsați-o la călit până devine transparentă. Adăugați legumele marinate și lăsați-le puțin la înăbușit.

5

Turnați laptele de cocos, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și continuați să gătiți timp de aproximativ 15 minute.

6

Porționați în bucăți fileul de cod, condimentați cu sare și piper și adăugați-l în tigaie peste legume. Lăsați la foc mediu până când peștele se rumenește bine.

7

Așezați preparatul în farfurii adânci, asezonați cu piri piri, după gust, și frunze de coriandru.

Sfat: serviți fileul de cod împreună cu orez thailandez sau basmati.