Duo de caracatiță și porc Piri Piri

Duo de caracatiță și porc Piri Piri

615 min

Variați experiențele culinare cu acest duo delicios care îmbină armonios două preparate diferite în aceeași farfurie. Vedețurile mediteraneene și Piri Piri, completate de sosul de arpagic le conferă o savoare și un gust extraordinar.

Duo de caracatiță și porc Piri Piri

Ingrediente

600 g fleică de porc nefeliată (burtă de porc)
1 ½ l de apă
120 g sare de mare Fuchs
3 linguri de sirop de arțar
2 lingurițe de chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs
1 buc caracatiță fiartă
1 buc ardei galben
1 buc ardei roșu
sucul de la o jumătate de lămâie
1 legătură de arpagic verde
4 linguri de semințe de pin
ulei de măsline
verdețuri mediteraneene Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2689 kj (643 kcal)
Grăsimi: 42.5 g
din care acizi grași saturați: 13.6 g
Carbohidrați: 19.1 g
din care zaharuri: 11.1 g
Proteine: 48.8 g
Sare: 1.45 g

Preparare

1

Într-un vas, dizolvați sarea în apă și puneți fleica de porc în saramură. Păstrați în frigider timp de 24 ore.

2

Puneți bucata de carne în pungă vacuum pentru alimente și vidați-o cu ajutorul aparatului. Întroduceți punga în aparatul de sous-vide și gătiți timp de aproximativ 9 ore, la o temperatură de 78 °C.

Dacă nu aveți aparat de gătit sous-vide, preîncălziți cuptorul la 80°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Puneți fleica de porc într-o pungă specială pentru friptură, așezați-o într-o tavă și dați la cuptor pentru aproximativ 14 ore.

3

Într-un bol, amestecați siropul de arțar cu 3 linguri ulei de măsline, cu fulgi de chilli, cu 1 linguriță de sare și dați deoparte. Tăiați burta de porc în bucăți mici, pătrate și ungeți-le cu marinada preparată. Lăsați totul deoparte timp de 30 de minute.

4

Între timp, spălați ardeii, tăiați-i în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, sotați ardeii până când aceștia încep să se înmoaie ușor.

5

Pasați arpagicul cu puțin ulei de măsline și asezonați cu suc de lămâie și sare, după gust.

6

Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fără ulei, până capătă o culoare maro-aurie.

7

Puneți pe grătarul încins bucățile de porc și tentaculele de caracatiță.

8

Pentru asamblarea farfuriei, puneți în centru acesteia o felie de ardei galben și una de ardei roșu. Deasupra, așezați o bucată mică de fleică de porc. Lângă acestea, aranjați 2 tentacule de caracatiță, pe care le condimentați cu sare și verdețuri mediteraneene. Decorați cu sosul de arpagic și semințe de pin.