Desert „Golden Milk”

Desert „Golden Milk”

30 min

În doar 3 pași, celebra băutură “Golden Milk” se transformă într-un desert delicios, fără coacere, în care predomină gustul de curcuma, ghimbir și scorțișoară.

Desert „Golden Milk”

Ingrediente

Pentru 14 porții.

100 g făină de ovăz
20 g făină din nucă de cocos
1 linguriță curcuma măcinată Fuchs
½ linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
½ linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
½ linguriță piper negru Fuchs, proaspăt râșnit
½ linguriță zahăr brut
½ păstaie de vanilie Fuchs
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
10 g de caju tocate
30 ml îndulcitor din mere (sau 60 ml de miere)
30 g pastă albă de migdale
30 ml de miere de salcâm
1 lingură de sirop de arțar
50 ml lapte de ovăz
3 linguri zahăr
1 linguriță curcuma măcinată Fuchs, pentru decor

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 354 kj (85 kcal)
Grăsimi: 2.34 g
din care acizi grași saturați: 0.4 g
Carbohidrați: 14.1 g
din care zaharuri: 8.08 g
Proteine: 1.87 g
Sare: 0.04 g

Preparare

1

Într-un bol, amestecați zahărul brut cu semințele de vanilie. Adăugați toate celelalte ingrediente (cu excepția zahărului) și frământați bine până obțineți un aluat neted.

2

Modelați forme mici și rotunde din compoziția obținută, de dimensiunea unei nuci și rostogoliți-le prin zahăr.

3

Cu ajutorul unei strecurători, pudrați curcuma peste biluțe.