Curry-Popcorn

Curry-Popcorn

12 min

Cel mai bun popcorn este cel făcut în casă! Încearcați și varianta de popcorn cu note exotice de curry pentru o seară de film reușită.

Curry-Popcorn

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 linguri ulei
120 g boabe de porumb pentru popcorn
2 linguri unt topit
sare de mare Fuchs
2 lingurițe de Curry Goldelefant Fuchs
2 lingurițe arpagic uscat

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 786 kj (188 kcal)
Grăsimi: 9.04 g
din care acizi grași saturați: 2.81 g
Carbohidrați: 24 g
din care zaharuri: 1.09 g
Proteine: 4.05 g
Sare: 0.26 g

Preparare

1

Încingeți uleiul într-o tigaie mare cu capac, la foc mediu.

2

Adăugați boabele de porumb, puneți capacul și mișcați ușor tigaia (fără a o îndepărta de pe foc). Țineți pe foc și continuați să agitați vasul până când pocnesc aproape toate boabele. Apoi, îndepărtați tigaia de pe aragaz. Așteptați până ce se deschid toate boabele și scoateți-le într-un bol mare.

3

Amestecați arpagicul și curry cu untul cald, topit.

4

Turnați amestecul de unt peste popcornul încă fierbinte, pentru a se absorbi mai bine aromele. Presărați sare după gust și amestecați.

Produsele utilizate în această rețetă