Crème brûlée

65 min

Crème brûlée - un desert fin și aromat potrivit pentru ocaziile festive.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc păstaie de vanilie Fuchs
200 ml de lapte cu 3,5% grăsime
½ linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
½ linguriță ghimbir măcinat Fuchs
boabe de tonka Fuchs
30 g zahăr
200 g de smântână dulce pentru frișcă
4 gălbenușuri
aprox. 60 g zahăr brun pentru topping

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 120°C (căldură de sus și de jos) sau la 100°C (încălzire prin rotire).
Indicație: a se utiliza 4 forme rotunde cu diametru de 11 cm și cu înălțimea de 3 cm.

2

Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți pentru a obține semințele. Puneți laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie și semințele acesteia, cu scorțișoara, ghimbirul și răzuiește boabe de tonka, după gust.
Puneți gălbenușurile într-un bol și mixați-le până se întăresc ușor și capătă o consistență cremoasă. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet. Apoi, adăugați smântâna dulce și omogenizați totul foarte bine. Scoateți păstaia de vanilie și turnați treptat laptele cald (nu fierbinte) amestecând continuu pentru a evita formarea spumei și închegarea ouălelor. În cazul în care se formează spuma, îndepărtați-o astfel încât să aveți o textură netedă, fină sau strecurați compoziția printr-o sită deasă.

3

Umpleți în mod egal cele 4 forme de crème brûlée. Așezați recipientele într-o tavă și turnați apă fierbinte până la jumătate din înălțimea acestora. Introduceți tava în cuptor în partea inferioară pentru aproximativ 40-45 minute.

4

Scoateți formele din cuptor, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, după care puneți-le la frigider.

5

Înainte de servire, presărați zahăr brun pe toată suprafața cremei și caramelizați-l cu ajutorul unui arzător special.