Cotlet de porc cu verdețuri à la Provence, fenicul și foi de dafin

80 min

Cotletul de porc aromat cu verdețuri à la Provence, fenicul și foi de dafin cucerește prin combinația de texturi și gusturi....o friptură fragedă și suculentă.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 linguri muștar cu boabe întregi
2 linguri de muștar
2 lingurițe de verdețuri à la Provence Fuchs
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
2 lingurițe fenicul semințe Fuchs
1 buc cotlet de porc de aprox. 1,2 kg
sare
piper negru măcinat Fuchs
100 g ceapă roșie, mică
4 căței de usturoi
400 g cartofi mici
50 g roșii cherry
1 buc legătură ceapă verde
200 g ciuperci champignon
20 g unt
250 ml apă
250 ml supă de carne
3 buc foi de dafin Fuchs

Preparare

1

Amestecați muștarul cu Verdețuri à la Provence, cu usturoiul granulat, fenicul, sare și piper după gust.

2

Asezonați cotletul cu sare, piper și ungeți bucata de carne cu marinata de muștar și condimente. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la marinat 30 minute, în frigider.

3

Între timp, curățați ceapa și usturoiul. Curățați și spălați legumele. Tăiați ceapa în bucăți mari și ciupercile în jumătate.

4

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos) sau la 180°C (încălzire prin rotire).

5

Într-o cratiță, încălziți untul și rumeniți cotletul de porc pe toate părțile.

6

Adăugați apa, supa, foile de dafin, acoperiți și introduceți vasul în cuptor pentru aproximativ 30 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 175°C și adăugați peste carne cartofii tăiați în jumătate, ciupercile, roșiile, ceapa verde, ceapa roșie și usturoiul. Lăsați legumele să fiarbă înăbușit încă 30 minute. Dacă este necesar, puteți să mai adăugați apă sau supă de carne.

7

Scoateți friptura din cuptor și lăsați-o acoperită, câteva minute, să se odihnească pentru a se fragezi carnea.

Tăiați cotletul de porc în felii subțiri, așezați pe farfurii alături de legume și stropiți cu sosul format.