Condiment pentru marinarea cărnii Rub BBQ

Condiment pentru marinarea cărnii Rub BBQ

Un mix natural de condimente, pregătit în casă, pentru marinarea cărnii ce urmează a fi preparată pe grătar, la cuptor sau în tigaie.

Condiment pentru marinarea cărnii Rub BBQ

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 buc portocale mici, bio
4 lingurițe de ghimbir măcinat Fuchs
2 linguri Chilli Piper Cayenne măcinat Fuchs
6 linguri de usturoi granulat Fuchs
6 linguri de boia dulce afumată Fuchs
8 linguri de ceapă eșalotă fulgi Fuchs
4 lingurițe de scorțișoară măcinată Fuchs
4 lingurițe chimion măcinat
4 linguri de piper lung întreg Fuchs
4 lingurițe de sare de mare
8 linguri de zahăr brut

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3967 kj (948 kcal)
Grăsimi: 9.82 g
din care acizi grași saturați: 1.85 g
Carbohidrați: 197 g
din care zaharuri: 156 g
Proteine: 20.5 g
Sare: 19.2 g

Preparare

1

Spălați bine portocalele, uscați-le cu un prosop de hârtie și tăiați coaja în benzi subțiri cu ajutorul unui peeler pentru fructe.
Așezați bucățile de coajă de portocală într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți-le în cuptoul preîncălzit în prealabil la 50 °C. Lăsați-le la uscat timp de aproximativ 1 oră - 1 oră și jumătate (până când cojile sunt uscate complet).

2

Zdrobiți boabele de piper lung într-un mojar. Puneți într-un castron cojile de portocale uscate împreună toate condimentele. Adăugați zahărul și sarea și amestecați bine. Depozitați acest mix de condimente într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică.