Clătite cu brânză de capră, curcuma și sos de zmeură cu vanilie și ienibahar

30 min

O combinație rafinată între picant-aromat și fructat-dulce, este rezultatul acestei variante a clasicelor pancakes.

Ingrediente

Pentru 12 porții.

1 păstaie de vanilie de Fuchs
4 boabe de ienibahar
o portocală
2 lime
3 linguri zahăr brut de trestie
o bucată cam cât o nucă de ghimbir
3 ouă
un praf de sare
250 g brânză proaspătă de capră
o linguriță cu vârf de curcuma Fuchs
80 g amidon
60 g unt
4 linguri zahăr pudră
4 frunze de mentă
puțin zahăr pudră pentru decor
400 g zmeură proaspătă

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2090 kj (499 kcal)
Grăsimi: 24.3 g
din care acizi grași saturați: 13.5 g
Carbohidrați: 53.2 g
din care zaharuri: 26.3 g
Proteine: 14.1 g
Sare: 0.4 g

Preparare

1

Scoateți semințele din păstaia de vanilie. Mărunțiți boabele de ienibahar. Spălați lime-urile, uscați-le și radeți coaja. Folosiți jumătate la aluatul de clătite și jumătate la sosul de zmeură.

2

Stoarceți portocala și lime-urile. Pasați sucul, jumătate din coaja de lime, 3 linguri de zahăr brut și 350g zmeură.

3

Separați ouăle. Amestecați într-un bol gălbenușurile cu brânza de capră, semințele de vanilie, boabele de ienibahar mărunțite, curcuma, coaja de lime și amidonul. Bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat zahărul pudră și amestecați. Turnați compoziția peste amestecul de gălbenușuri și încorporați-le ușor.

4

Puneți untul și ghimbirul în tigaia fierbinte (nu tot odată, ci treptat).  Coaceți 12 clătite mici câte aproximativ 4 minute fiecare la foc mediu, până devin maro-aurii.

5

Așezați o porție de câte trei clătite pe farfurie, garnisiți cu zmeură proaspătă, pudrați-le cu zahăr pudră și serviți-le cu sos de zmeură și frunze de mentă.

Recomandare: În cazul în care nu aveți zmeură proaspătă, puteți folosi fructe congelate. În loc de zmeură, la fel de delicios este și un sos de mango sau caise.