Ciuperci marinate cu piper, usturoi și foi de dafin

10 min

Un aperitiv special pentru iubitorii de ciuperci, această rețetă de ciuperci marinate cu piper, usturoi și foi de dafin. Absolut delicios!

Ingrediente

Pentru 4 porții.

250 ml oțet de mere
50 ml apă
1 linguriță de piper multicolor Fuchs
2 buc cuișoare întregi Fuchs
1 buc foaie de dafin Fuchs
½ linguriță usturoi granulat Fuchs
½ linguriță sare
500 g de ciuperci (champignons, shiitake, gălbiori)
2 linguri de ulei de măsline
zahăr după gust

Preparare

1

Amestecați într-un bol oțetul, apa, piperul, cuișoarele, foaia de dafin, usturoiul și jumătate de linguriță de sare.

2

Curățați ciupercile, spălați-le și uscați-le cu un prosop de hârtie. Triați-le după mărime și, eventual tăiați-le în jumătate. Puneți la încins uleiul într-o tigaie, rumeniți puțin ciupercile, adăugați zahăr după gust și caramelizați-l, apoi deglasați cu marinata pregatită anterior. Amestecați bine, după care turnați totul într-un borcan și puneți capacul.

3

Păstrați ciupercile marinate aproximativ o săptămână la frigider, după care puteți să le serviți ca și aperitiv.