Ceai indian (Masala Chai)

Ceai indian (Masala Chai)

15 min

Ceaiul indian se remarcă prin aroma condimentată provenită de la mixul de scorțișoară, cardamom, fenicul, cuișoare, anason și ghimbir. Asocierea acestor mirodenii cu ceaiul negru aduce băuturii o notă exotică.

Ceai indian (Masala Chai)

Ingrediente

4 batoane de scorțișoară Fuchs
8 boabe de cardamom Fuchs
2 steluțe de anason
6 buc cuișoare întregi Fuchs
1 linguriță de fenicul semințe Fuchs
2 linguri de ceai negru
25 g de ghimbir proaspăt
miere
lapte

Preparare

1

Tăiați ghimbirul în felii subțiri și puneți-l la fiert în 1,5 litri de apă, la foc mic, timp de 10 minute.

2

Între timp, rupeți anasonul și batoanele de scorțișoară. Zdrobiți semințele de fenicul și boabele de cardamon într-un mojar. Amestecați toate condimentele, inclusiv cuișoarele, cu ceaiul negru.

3

Într-o sită/infuzor, puneți amestecul de condimente și ceai negru. Adăugați sita în apa fierbinte cu ghimbir și lăsați totul la infuzat aproximativ 8 minute. Serviți ceaiul fierbinte cu lapte, după gust și îndulciți-l cu miere.

Sfat: În mod tradițional, ceaiul acesta se recomandă să fie servit cu lapte pentru a se evidenția diferitele arome ale condimentelor folosite. Însă, acesta poate fi consumat și simplu, fără lapte sau poate fi băut rece, adăugându-i cuburi de gheață.