ceai de roinita cu flori de lavanda

Ceai de roiniță cu flori de lavandă

40 min

Parfumul florilor de lavandă în combinație cu mirosul proaspăt de lămâie și mere transformă un ceai obișnuit într-unul irezistibil. Se recomandă a fi servit atât fierbinte în perioada iernii, cât și rece în timpul verii.

Ceai de roiniță cu flori de lavandă

Ingrediente

4 linguri de ceai de roiniță (plante uscate)
1 linguriță de flori de lavandă Fuchs
2 buc mere

Preparare

1

Spălați bine merele și tăiați coaja în benzi subțiri cu ajutorul unui peeler pentru fructe. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți-le la uscat în cuptorul preîncălzit în prealabil la 90 °C, pentru aproximativ 20-30 minute (coacere cu ventilație/funcția convecție).

2

Puneți la fiert 1,5 litri de apă. Într-o sită/infuzor pentru ceai, puneți florile de lavandă, roinița și cojile de mere uscate. Adăugați sita în apa fierbinte și lăsați la infuzat pentru aproximativ 10 minute.

Sfat: Serviți acest ceai fierbinte, îndulcit cu miere sau rece amestecat cu suc natural de mere.

Produsele utilizate în această rețetă