Cartofi dulci umpluți cu cușcuș

Cartofi dulci umpluți cu cușcuș

35 min

Cartofii dulci pregătiți la grătar primesc o notă de distincție deosebită prin umplutura de cușcuș asezonată cu boia afumată, usturoi, chimen și chilli.

Ingrediente

Pentru 2 porții.

2 buc mari de cartofi dulci
2 linguri de ulei de măsline
sare de mare Fuchs
piper negru măcinat Fuchs
100 g cușcuș
1 lingură de pastă de tomate
½ linguriță de usturoi granulat Fuchs
1 linguriță de boia afumată Fuchs
⅓ linguriță de chilli fulgi Fuchs
⅓ linguriță de chimen semințe
½ legătură de pătrunjel verde
½ lime
1 buc avocado
250 g de iaurt
câțiva sâmburi de fistic prăjit
câteva semințe de rodie

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2381 kj (568 kcal)
Grăsimi: 25 g
din care acizi grași saturați: 4.91 g
Carbohidrați: 77.9 g
din care zaharuri: 16 g
Proteine: 11.1 g
Sare: 3.39 g

Preparare

1

Încingeți grătarul.

2

Spălați cartofii și uscați-i cu un prosop de hârtie. Străpungeți coaja cartofilor cu vârful unui cuțit ascuțit, ungeți-i cu ½ lingură de ulei de măsline și presărați peste aceștia sare și piper, după gust.
Împachetați cartofii pregătiți în folie de aluminiu și lăsați-i pe grătarul fierbinte timp de 20-25 de minute.

3

Puneți cușcușul într-un bol. Adăugați peste acesta 120 ml apă fiartă, pastă de tomate, sare, usturoi, boia afumată, chimen și chilli. Amestecați bine și dați-l deoparte până se umflă.
Spălați pătrunjelul, tocați-l mărunt și adăugați jumătate din acesta peste cușcuș, împreună cu sucul de lime și puțin ulei de măsline.

4

Tăiați avocado în jumătate, curățați-l și feliați-l. Amestecați iaurtul cu puțină sare și piper negru proaspăt râșnit. Tocați grosier fisticul.

5

Luați cartofii de pe grătar, îndepărtați folia și tăiați-i pe lungime. Umpleți-i cu cușcuș, adăugați iaurt, felii de avocado și presărați pătrunjel, semințe de rodie și fistic.