Biluțe din brânză cu curry și curcuma

Biluțe din brânză cu curry și curcuma

20 min

Biluțele din brânză învelite în caju și aromate cu curry și curcuma pot fi o idee inspirată de aperitiv pentru o masă festivă sau chiar un mic-dejun.

Biluțe din brânză cu curry și curcuma

Ingrediente

Pentru 6 porții.

150g brânză proaspătă de vaci
100g cremă de brânză
½ linguriță de curry Fuchs
½ linguriță de curcuma măcinată Fuchs
câteva nuci caju
6 grisine (sau sticks-uri)

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 669 kj (160 kcal)
Grăsimi: 13.2 g
din care acizi grași saturați: 8.13 g
Carbohidrați: 5.19 g
din care zaharuri: 1.33 g
Proteine: 5.24 g
Sare: 0.62 g

Preparare

1

Prăjiți nucile caju într-o tigaie fără adaos de grăsimi, până se rumenesc. Mărunțiți-le și amestecați-le cu turmeric (curcuma).

2

Într-un bol, răzuiți fin brânza. Adăugați curry și crema de brânză și amestecați până obțineți o pastă omogenă. Lăsați compoziția la frigider timp de 30 minute.

3

Modelați biluțe din compoziția obținută, de dimensiunea unei nuci și rostogoliți-le prin caju.

4

Aranjați biluțele pe un platou, introduceți sticks-uri în mijlocul fiecăreia și serviți imediat.