biban de mare in crusta de sare cu salata de spanac

Biban de mare în crustă de sare cu salată de spanac

65 min

Impresionați-vă invitații cu acest biban de mare în crustă de sare ... aspectul excelent și gustul delicios sunt garantate!

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc biban de mare de aproximativ 1 kg
3 lingurițe de fenicul semințe Fuchs
½ linguriță de piper alb măcinat Fuchs
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
1 linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
3 albușuri de ou
2 kg sare de mare
120 g baby spanac
30 g semințe de pin
80 g de roșii uscate în ulei
1 lingură de oțet balsamic
sare
zahăr

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 816 kj (195 kcal)
Grăsimi: 5.2 g
din care acizi grași saturați: 0.6 g
Carbohidrați: 7.6 g
din care zaharuri: 1.3 g
Proteine: 28.3 g
Sare: 5 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 155°C (încălzire prin rotire). Curățați peștele fără a îndepărta solzii, spălați-l bine și uscați-l cu un prosop de hârtie. Zdrobiți într-un mojar semințele de fenicul, adăugați usturoiul, piperul alb și ghimbirul, amestecați bine și condimentați peștele atât în interior, cât și pe exterior.

2

Amestecați albușurile de ou cu sarea de mare într-un vas. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formați un strat de sare de aproximativ 1,5 cm. Puneți peștele și acoperiți-l complet cu sarea rămasă. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, pe șina din mijloc, și gătiți timp de aproximativ 40 de minute.

3

Între timp, spălați spanacul și lăsați-l la scurs. Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fără ulei, învârtindu-le bine pe toate părțile și lăsați-le să se răcească. Scurgeți roșiile și tăiați-le felii subțiri, însă păstrați uleiul pentru salată. Puneți spanacul într-un bol, adăugați roșiile, uleiul de la roșii, oțetul balsamic și amestecați bine. Asezonați cu sare și zahăr, după gust.

4

Scoateți peștele din cuptor și rupeți crusta de sare. Îndepărtați pielea și tăiați cu grijă carnea de pește. Serviți bibanul de mare împreună cu salată de spanac și semințe de pin.