Allium ursinum

Leurdă/Usturoi sălbatic

Usturoiul sălbatic nu este doar o plantă sălbatică ce creşte în pădurile de foioase. Aroma sa este din ce în ce mai populară în gastronomie.

Aroma usturoiului sălbatic

Usturoiul sălbatic are un gust proaspăt, asemănător usturoiului și un miros ce se aseamănă cu cel al sulfului.
Planta sălbatică înrudită cu arpagicul, ceapa și usturoiul, provine din familia prazului și este distribuită pe scară largă în climatele temperate din Europa și din părți ale Asiei.

Utilizarea usturoiului sălbatic

Deoarece compușii de sulf conținuţi sunt distruşi prin căldură, usturoiul sălbatic își pierde aroma prin gătire. În consecință, trebuie adăugat numai la sfârșitul preparatului.

Originea usturoiului sălbatic

Usturoiul sălbatic este originar din Europa și Asia de Nord.

Se armonizează foarte bine cu busuioc, oregano, patrunjel, arpagic și ceapă.