Cinnamomum

Scorțișoară

Un vârf de scorțișoară este ca o atingere a Orientului.

Aroma scorțișoarei

Un parfum plăcut, cald înconjoară cele două tipuri de scorțișoară: Ceylon și Cassia. Scorțișoara Ceylon miroase  mai discret și încântă cu o aromă dulce. Scorțișoara Cassia se distinge cu o aromă mult mai puternică

Utilizarea scorțișoarei

Este folosită la preparatele dulci, prăjituri, vin fiert și ceai.În bucătăria asiatică se obișnuiește a se pune scorțișoară pentru asezonarea cărnii și peștelui, dar și în orez și curry.

Originea și istoria scorțișoarei

Scorțișoara Cassia provine din sudul Chinei. Arborele de Cassia este cultivat în Indonezia, Vietnam și Japonia.

Scorțișoara Ceylon este originară din regiunea Ceylon care astăzi este Sri Lanka. Aceasta este cultivată în Indonezia, Madagascar și America Centrală.

Scorțișoara se potriveste perfect cu nucșoară, cuișoare, cardamom și vanilie în alimente și băuturi dulci.