Foeniculum vulgare

Fenicul

Feniculul este indispensabil în bucătăria indiană și cea mediteraneaană.

Aroma feniculului

Feniculul impresionează cu aroma sa dulce-picantă, de anason, care se datorează în principal uleiului esențial conținut. Componenta dominantă a uleiului esențial este anetolul, care este responsabil pentru o notă ușor amară.

Utilizarea feniculului

În europa Centrală, este folosit mai ales pentru prepararea ceaiului și a pâinii. Este de asemenea folosit pentru asezonarea mâncărurilor din legume și pește. În țările anglo-saxone este utilizat pentru murarea castraveților și a altor legume.

Originea și istoria feniculului

Fenicul este originar din regiunea mediteraneeană, dar este cultivat și în India, China, Japonia, Danemarca și Marea Britanie.

Feniculul se armonizează cu anason, schinduf, usturoi, chimen, lavandă, nucșoară, oregano, rozmarin, pătrunjel, salvie și cimbru.