Preparare
Puneți, într-un bol, untul împreună cu gălbenușul de ou și amestecați cu ajutorul unui mixer până când întreaga compoziție se omogenizează și devine cremoasă.
Spălați portocala, uscați-o cu un prosop de hârtie și răzuiți fin coaja acesteia. Adăugați, peste compoziția de unt, 2 linguri de suc de portocală, oțetul din vin alb, cimbrul, lavanda și jumătate de linguriță de coajă de portocală. Continuați să mixați până când se încorporează toate ingredientele și obțineți o pastă fină.
Puneți untul într-o hârtie de copt și rulați cu grijă, strâns, pe cât posibil fără bule de aer. Ca la salamul de biscuiți.
Răsuciți capetele batonului și păstrați la frigider cel puțin 2 ore.
Sfat: Acest unt aromat cu mirodenii are un gust mai intens dacă este ținut la rece de pe o zi pe alta sau dacă este ținut în congelator, însă în acest caz trebuie ambalat suplimentar și în folie alimentară pentru a nu prinde gust și miros străin.