Sos Chutney cu coacăze, morcovi și dafin

30 min

Acest sos Chutney cu coacăze merge bine lângă diverse cărnuri preparate la grătar, lângă brânzeturi maturate picante, brânzeturi moi sau Burrata.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g coacăze roșii
500 g morcovi
120 g ceapă albă
30 g ghimbir proaspăt
1 foaie de dafin Fuchs
6 boabe de ienibahar
2 cuișoare întregi Fuchs
3 lingurițe semințe de muștar
2 ardei chilli Fuchs
½ linguriță sare
70 ml oțet balsamic alb
100 ml apă

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 242 kj (58 kcal)
Grăsimi: 0.5 g
din care acizi grași saturați: 0.06 g
Carbohidrați: 11.2 g
din care zaharuri: 8.6 g
Proteine: 1.0 g
Sare: 0.3 g

Preparare

1

Spălați coacăzele și lăsați-le la scurs. Cu o furculiță scoateți coacăzele de pe ciorchine. Curățați morcovii și tăiați-i cuburi. Curățați ceapa și tăiați-o bucăți.

2

Puneți la fiert pentru 3 minute borcanele cu capac în care veți păstra sosul. Curățați ghimbirul și tocați-l mărunt. Puneți toate ingredientele într-o cratiță medie și, sub continuă amestecare, fierbeți pe foc mic până la mediu timp de 15 minute. Scoateți foaia de dafin din sos. Turnați sosul fierbinte în borcane, închideți capacul și apoi țineți borcanul cu fundul în sus timp de 5 minute. După ce se răcesc complet, păstrați borcanele în frigider. După deschidere consumați cât mai curând.

Sfat: Sosul Chutney nedeschis poate fi păstrat la frigider timp de 6 săptămâni. Este foarte potrivit și drept  mic cadou la o petrecere.