Burger cu nuci și Ras el Hanout

35 min

Există multe tipuri de burgeri vegetarieni, însă această variantă de burger fără pâine, cu Ras-el Hanout, este unică. Nota fructată de mango, combinată cu aroma fresh de portocală ”încoronează” acest burger drept ceva cu totul și cu totul special.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100g alune de pădure fără coajă
200g tofu
2 cepe verzi
un cățel de usturoi
o ceapă roșie mică
2 ouă
40 g pesmet
o linguriță de sare
o linguriță Ras el Hanout Fuchs
o jumătate de lime
o portocală
un avocado bine copt
7 linguri ulei de măsline
o jumătate de linguriță chilli măcinat Fuchs
un praf de zahăr
150 g salată mixă
un mango

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1860 kj (445 kcal)
Grăsimi: 34.2 g
din care acizi grași saturați: 4 g
Carbohidrați: 20.9 g
din care zaharuri: 8.4 g
Proteine: 13.6 g
Sare: 1.4 g

Preparare

1

Prăjiți alunele într-o tigaie. Scurgeți tofu și mărunțiți-l împreună cu alunele într-un tocător.

2

Spălați, curățați și tăiați ceapa verde rondele. Curățați usturoiul și ceapa roșie și tăiați-le mărunt. Amestecați într-un castron tofu cu alune, ceapa verde, ouăle, pesmetul, o linguriță de sare și Ras-el-hanout și formați patru burgeri. Așezați-i pe o farfurie.

3

Stoarceți lime-ul și portocala. Zdrobiți avocado-ul cu sucul de lime și jumătate din cel de portocală, o lingură de ulei de măsline, chilli, sare și zahăr.

4

Amestecați 3 linguri de ulei cu restul sucului de portocală, puțină sare și un praf de zahăr, ca să obțineți un dressing pentru salată.

5

Înfierbântați restul uleiului și prăjiți burgerii timp de 5 minute la foc mediu.

6

Amestecați sosul cu salata și adăugați cuburile de mango. Serviți burgerul cu salată și sosul de avocado.

Produsele utilizate în această rețetă