Ananas la grătar cu vinegretă de piper roz și rozmarin

19 min

Ceva dulce e întotdeauna binevenit! Ananas pe grătar servit cu vinegretă de boabe de piper roz, rozmarin și… înghețată de vanilie.

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 legătură de mentă (aproximativ 40 g)
2 lime (aproximativ 70 ml de suc)
7 linguri sirop de arțar
2 lingurițe boabe de piper roz
1 linguriță de rozmarin Fuchs
un ananas mic proaspăt (aproximativ 500 g)
500 g de înghețată de vanilie

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1230 kj (294 kcal)
Grăsimi: 8.9 g
din care acizi grași saturați: 4.3 g
Carbohidrați: 47 g
din care zaharuri: 25 g
Sare: 0.1 g

Preparare

1

Spălați menta și uscați-o. Puneți deoparte câteva fire de mentă pentru decor la sfârșit. Tocați restul de mentă. Stoarceți lime-ul, zdrobiți boabele de piper roz. Puneți menta tocată, sucul de lime, siropul de arțar, boabele de piper roz zdrobite și rozmarinul într-un castron și amestecați.

2

Detașați de pe tulpină frunzele de mentă păstrate. Curățați ananasul, tăiați în rondele de 2,5 cm grosime, scoateți mijlocul cu un cuțit și apoi tăiați în bucăți cu de 5 cm lățime. Așezați ananasul pe bețe pentru frigărui (vezi sfat).

3

Frigeți pe grătarul încins sau într-o tigaie grill aproximativ 2 minute pe ambele părți. Apoi stropiți cu vinegretă și serviți cu înghețată vanilie și frunze de mentă.

Sfat: dacă folosiți bețe de frigărui din lemn, țineți-le în apă în prealabil timp de 2-3 ore, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.

Produsele utilizate în această rețetă