Vita in sos de soia cu legume
4 Portii

Mod de preparare

Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm si latime de 1 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu din sosul de soia FUCHS, vinul de orez si zaharul. Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 min.
Intre timp se taie ciupercile felii. Varfurile de porumb se taie in doua pe lungime. Se taie prazul in bucati de 2-3 cm. Se pune uleiul la incins si se pune carnea.
Dupa ce s-a prajit carnea se scoate din ulei si se tine la cald, iar in uleiul ramas se pun ceapa si legumele. Dupa ce s-au calit se pune si ghimbirul FUCHS si se lasa impreuna 3-5 min.
La final se adauga si carnea cu restul de sos de soia. Se serveste cald pe un pat de orez simplu.

Sfatul bucatarului FUCHS:

Majoritatea mancarurilor chinezesti se gatesc in ulei incins sau pe plita foarte incinsa. La aceasta reteta se pot folosi, daca doriti si muguri de bambus..


Ingrediente
vrabioara de vita (600g)
ciuperci proaspete (200g)
muguri de porumb (conserva)
FUCHSGhimbir macinat (20g)
praz (1 buc)
vin de orez (50ml)
FUCHSSos soia (80ml)
zahar brun (15g)
ulei (80ml)